У Мережі виникло обговорення, чи можуть припинити надання житлово-комунальних послуг українцям за неявку до ТЦК та СП. Нібито подібна ситуація виникла у Тернополі. А ухилистам погрожують відключити газопостачання та гарячу воду.

Чи можливе таке покарання, пояснили у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки у Telegram.

У соцмережах почали публікувати фото «листів» від комунальної служби Тернополя, які вона нібито розсилає призовникам. Чоловіків просять прийти до територіального центру комплектування, інакше в їхньому будинку відключать газ та гарячу воду.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки вважають, що за такими публікаціями можуть стояти росіяни. Адже в тексті використано слово "згідно" замість "згідно". А призовників закликають прийти до ТЦК до 18 січня 2023 року, хоча від цієї дати вже минуло понад півроку.

Популярні статті зараз

Старлінки, дрони Mavic, EcoFlow, РЕБи та критична медицина: БФ молодіжної ініціативи «Надія» з гуманітарною місією на Запорізькому напрямку

"Буча Комбуча" та "Збройні Сухарі України" зникнуть назавжди: знущання з символів нарешті припинять

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Огромная кость торчит: Волочкова обложилась цветами и сняла пуанты – зрелище жалкое, лучше б на шпагат села

Показати ще

Також у «листі» зазначено, що газ та воду відключать згідно із законом «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Чи можуть відключити комунальні послуги за неявку до ТЦК

Для чоловіків, які отримати повістку, але не прийшли до військкомату, справді передбачено покарання. Вони можуть отримати штраф. Однак про відключення комунальних послуг не йдеться.

Крім того, наразі діє військовий стан, в Україні заборонено припиняти надання житлово-комунальних послуг населенню.

У Тернопільському обласному ТЦК на чутки з цього приводу вже відреагували і заявили, що така інформація є абсолютною вигадкою.