Мешканців України поінформували про значні надбавки до пенсії громадянам пенсійного віку у розмірі від 2100 до 11000 гривень. Ці добавки особливо призначені для осіб, які зазнали часткової або повної втрати працездатності, з упором на людей з обмеженими можливостями.

Міністерство соціальної політики підкреслило, що право на ці грошові доплати визначається не тим, коли людина стала інвалідом, а скоріше її стажем роботи. Особи з інвалідністю другого ступеня мають право на допомогу, еквівалентну 90% пенсії за віком.

пенсіонери

Євген Капінус, голова Пенсійного фонду України (ПФУ), пояснив, що безробітні інваліди отримуватимуть щонайменше 2100 гривень, а працюючі - щонайменше 2093 гривні. Однак конкретні суми надбавок до пенсії варіюватимуться залежно від обставин, за яких особа набула інвалідності.

Пенсия

Популярні статті зараз

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Справи погані: скільки дронів розробляє РФ порівняно з Україною

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Они точно есть у каждого: названы привычки, которые способны изуродовать лицо

Показати ще

Наприклад, особам, які стали інвалідами у зв'язку з воєнним періодом, нараховуватимуться доплати у розмірі 10 988 гривень, що становить 525% від мінімальної заробітної плати інвалідів (2 093 гривень). Ті, хто отримав інвалідність внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, отримають 5472 гривні. Крім того, особи, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, матимуть додаткові виплати у розмірі 10 738,62 гривень.