Директор Центру енергетичних досліджень Олександр Харченко попередив, що Російська Федерація, ймовірно, відновить атаки на енергетичні об'єкти майбутньої зими. В результаті можливі відключення електроенергії, але очікується, що ситуація буде дещо кращою, ніж минулої зими.

Дану інформацію розмістили на сайті «obozrevatel»

Харченко згадав, що минулого сезону росіяни пошкодили приблизно 50% вироблення електроенергії в країні та понад 40% високовольтних мереж. Деяке пошкоджене обладнання складно відновити за короткий період, оскільки виробництво деяких компонентів може тривати 8-9 місяців.

За словами Харченка, у той час як енергосистема може бути більш вразливою на початку зимового сезону, підготовка до майбутньої зими проводиться більш масштабно та краще поінформована. Уроки минулого сезону дозволили енергетикам зрозуміти, як краще готуватися до атак та реагувати на них.

Украинцы остались без света. Фото: скриншот Youtube-видео

Популярні статті зараз

Шестопалов та його Z-Solutions: Як шахраї злочинними шляхами виманюють гроші в українців

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Показати ще

Харченко повідомив, що хоча тривалих відключень електроенергії не очікується, важливо бути готовим до аварійних відключень. Наразі енергетики ведуть інтенсивні ремонтно-відновлювальні роботи на пошкодженій інфраструктурі. Крім того, вони розповсюджують інформацію серед населення, закликаючи до відповідального використання енергії, особливо у пікові тижні у серпні, коли кондиціонери використовуються частіше.

Незважаючи на труднощі, Харченко висловив упевненість у підготовці українських енергетиків та їх здатності впоратися із ситуацією. Він також висловив упевненість у здатності ЗСУ та ППО впоратися з потенційними загрозами майбутньої зими.