Україна нещодавно запровадила механізм звітності Common Reporting Standard (CRS), спрямований на полегшення автоматичного обміну фінансовою інформацією з метою оподаткування. Мінфін видав наказ, у якому докладно описано дані, які банки мають збирати та передавати до податкової служби.

Дану інформацію розмістили на сайті «agronews»

CRS – це міжнародний стандарт, що дозволяє обмінюватися інформацією про фінансові рахунки між країнами-учасницями. Фінансові установи, зокрема банки, кредитні спілки та страхові компанії, зобов'язані звітувати про рахунки фізичних осіб та організацій, які є їх резидентами, до компетентних органів своїх відповідних юрисдикцій.

Карта "Привата". Фото: скриншот YouTube-видео.

З 1 липня підзвітні фінансові організації зобов'язані проводити заходи щодо перевірки як чинних, так і нових рахунків фізичних та юридичних осіб. Цей процес спрямований на виявлення облікових записів, які підлягають обміну інформацією відповідно до рекомендацій CRS.

Популярні статті зараз

Шестопалов та його Z-Solutions: Як шахраї злочинними шляхами виманюють гроші в українців

Після Вишневого пішли за Краматорськом: як продовжують розкрадати кошти

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Власник онлайн-казино VBET Віген Бадалян співпрацює з російською 1xbet? Блогер навів приклад

Показати ще

Невиконання інформаційних запитів податкової служби може призвести до накладення штрафних санкцій, наразі розмір штрафу становить п'ять мінімальних розмірів оплати праці (близько 33,5 тис. грн).

Украинский банк. Фото: скриншот Youtube-видео

Впровадження механізму звітності CRS є важливим кроком на шляху до підвищення фінансової прозорості та боротьби з ухиленням від сплати податків, оскільки забезпечує автоматичний обмін фінансовою інформацією між країнами для підвищення дотримання податкового законодавства.