Шахтарі виявили загадкову заморожену грудку хутра, але після того, як палеонтологи оцінили знахідку, вони з'ясували, що це була муміфікована білка, якій понад 30 тисяч років.

Дану публікацію розмістили на порталі новин Британії «dailystar»

Палеонтологи з Центру інтерпретації Юкон-Берінгія ідентифікували дивний пучок як арктичного ховраха віком 30 000 років, якого експерти назвали "Хестер".

Вважається, що істота арктичної епохи, згорнувшись у тугий клубок під час сплячки, замерзла на смерть.

Відомо, що ця тварина була виявлена ​​в 2018 році в Хестер-Крік на золотих копальнях Клондайк, неподалік Доусон-Сіті, колишнього форпосту золотої лихоманки неподалік кордону з Аляскою.

Популярні статті зараз

Держекоінспекція повідомила про найбільших порушників природоохоронного законодавства: сума позовів понад 1 млн

Українським пенсіонерам змінять дату отримання пенсій? У ПФУ дали важливі роз'яснення

Безкоштовна евакуація до Польщі: як потрапити до доброзичливих сусідів не витративши жодної копійки

"Рабочий на шахте, на стройке": звезда Instagram Анастасия Покрищук матерится не по-детски

Показати ще

Грудка замороженого хутра була знайдена глибоко в шахті

Зразок буде виставлений на загальний огляд у центрі в Уайтхорсі, Канада. Видання додало, що муміфікована білка буде виставлена ​​разом з тхором, що зберігся, знайденим у тому ж регіоні.

Також було виявлено й інші знахідки часів льодовикового періоду: великі бобри, мамонтеня та вовченя.

До речі, арктичні ховрахи вижили після льодовикового періоду і досі населяють Юкон та Аляску.

Уряд Юкона вирушив до Facebook, щоб написати: «Дивно думати, що цей маленький хлопець бігав Юконом кілька тисяч років тому».

Білка з "Льодовикового періоду": скрін з відео

Грант Зазула, палеонтолог уряду Юкона також заявив: «Це не зовсім впізнаваємо, поки ви не побачите ці маленькі руки і ці пазурі, і ви не побачите маленький хвіст, а потім ви побачите вуха. Я постійно вивчаю кістки і вони захоплюючі. Але коли ви бачите чудово збереглася тварина, якій 30 000 років, і ви можете бачити її обличчя, його шкіру, її волосся і таке інше, це так інтуїтивно зрозуміло».

Гаррі Бейкер сказав Live Science, що арктичні ховрахи більше схожі на сучасних ховрахів, а не на більшість білок. Ця схожість є завдяки їхнім плоским вухам, тонким хвостам і здатності стояти на задніх лапках.