Магнітні бурі - це обурення магнітного поля Землі, викликані спалахами на Сонці. Такі коливання негативно впливають на роботу систем зв'язку, і навіть на здоров'я. Навіть невелике підвищення активності може вплинути на здоров'я.

19 березня 2023 року прогнозується сильна сонячна буря.

19 березня Землю накриє шторм сильної активності, а вже 20 та 21 числа продовжиться сонячна буря середньої сили. Чутливим людям слід підготуватися, щоб уберегти своє здоров’я.

Цікаві факти про магнітні бурі

Згідно з останніми статистичними даними, 15% населення планети – це метеозалежні люди. Для них кожне повідомлення про магнітні бурі звучить як попередження про неминуче погіршення самопочуття.

Магнітні бурі відчувають не лише люди, а й усі живі істоти. Але вчені вважають, що магнітні бурі гірше переносять жінки та діти. У одних погіршення самопочуття починається заздалегідь, в інших у конкретний період, а у третіх не проходить навіть наступного дня після активного сонячного спалаху.

Популярні статті зараз

В Україні запускають сервіс WEAGRO: нові нові можливості для агробізнесу

Дарницький воєнком Руслан Тригуб, який п'яним лазив та ганьбився, продовжує очолювати ТЦК

Пенсіонери будуть задоволені? Кабмін ухвалив доленосне рішення про пенсійні посвідчення

Андрій Лопушанський поклав життя на пограбунок країни: історія депутатського успіху

Показати ще

А ось найменше схильні магнітним бурям фізично здорові люди.

Як захиститися від магнітних бур

Щоб захистити свій організм від магнітних бур, не потрібно різко вставати з ліжка. Оскільки у метеозалежних людей може початися запаморочення або непритомність.

Після пробудження від сну краще кілька хвилин посидіти на ліжку, а традиційну ранкову зарядку краще проводити в режимі, що «щадить».

У період магнітних бур більше часу потрібно проводити на свіжому повітрі і обов’язково щовечора перед сном потрібно робити вечірні прогулянки.

Щоб не посилювати погане самопочуття, уникайте стресових ситуацій і не приймайте важливих рішень.

Крім того, пам’ятайте, що магнітні бурі ще не привід, щоб самостійно збільшувати свою дозу ліків.