У США в тілі жінки виявили "кам'яну дитину", яку вона виношувала дев'ять років. Жінка померла, оскільки відмовилася від медичної допомоги, бо не довіряла лікарям. Про це пише mirror.co.uk.

Біженка, яка прибула до США з Конго, звернулася до лікарні після того, як у неї почалися шлункові спазми і розлад травлення. Вона також відчувала булькання в кишечнику після їжі.

Лікарі після аналізів та сканування виявили мертвий плід, який блокував нижню частину живота і тиснув на кишечник. Проте жінка відмовилася від операції, сказавши, що "не хоче цього робити". Вона звинуватила в цьому чаклунство, стверджуючи, що хтось у Танзанії наклав на неї "закляття".

Біженка вважала, що вона дев'ять років тому втратила дитину. Тоді ж медики табору для біженців, в якому вона перебувала, звинуватили її у "злих справах", вживанні наркотиків і вбивстві дитини. Це викликало у неї страх перед медичними працівниками, а тому вона відмовилася від будь-якого лікування.

Експертиза встановила, що плід заважав її кишечнику виконувати свої функції, включно з всмоктуванням життєво важливих поживних речовин. Американські медики закликали лікарів звернути увагу на цей випадок, щоб дізнатися більше про рідкісну патологію.

Популярні статті зараз

Микола Томенко повідомив, що гетьман і меценат Іван Мазепа повертається до Києво-Печерської лаври

Мільйони на пожежних драбинах: як Сергій Крук та Андрій Заліський "мутять" смачні тендери під час війни

Наркомагнат Олег Куцурук хоче розвивати "бізнес" в Україні: "Італієць" вступає у боротьбу

Дерзкий, как пуля резкий: в Сети показали яркий тюнинг ЗАЗ-1103 "Славута" – тачка просто огонь

Показати ще

Це не перший випадок, коли жінки можуть бути вагітні "кам'яними дітьми"

У статті, опублікованій в "Журналі Королівського медичного товариства" 1996 року, було задокументовано лише 290 випадків, коли жінки виношували "кам'яних дітей".

2013 року в тілі літньої пенсіонерки знайшли 40-річний зародок. Тоді лікарі в Колумбії виявили, що 82-річна жінка виношувала ненароджену дитину після того, як вона звернулася до лікарні з болями в животі.

Доктор Кемер Рамірес з лікарні Тунхуеліто пояснив, що лікар, який доглядав за жінкою, помітив щось "ненормальне в її животі" і запідозрив, що це можуть бути камені в жовчному міхурі.

Доктор Рамірес сказав: "Це відбувається тому, що плід не розвивається в матці, тому що він перемістився до іншого місця. У цьому випадку черевна частина жінки не є життєздатним (місцем), і це те, що сталося - кальцинований плід, тому що організм виробляє захисні механізми, і він кальцинується, поки не залишиться там інкапсульованим".

Через кілька років, 2015-го, інша літня жінка виявила, що виношувала зародок понад 60 років. 91-річна Естела Мелендес навіть не підозрювала, що колись була вагітною.