У Києві 10 березня прощаються з Героєм України, командиром батальйону "Вовки Да Вінчі" Дмитром Коцюбайлом. Його тіло привезли до Михайлівського Золотоверхого собору.

Після віддати останню данину пам'яті легендарному воїну зможуть і на Майдані Незалежності.

До Михайлівського собору прийшли багато українців, які хочуть віддати данину пам'яті воїнові, що віддав життя, захищаючи Україну від споконвічного ворога.

На війні Дмитро Коцюбайло – з початку російської агресії проти України у 2014 році. Свій останній бій 27-річний природжений воїн прийняв 7 березня під Бахмутом на Донеччині.

З 12:00 у Михайлівському Золотоверхому соборі розпочалося прощання з Дмитром "Да Вінчі" Коцюбайлом. За годину тіло легендарного командира, який з 18 років захищав Україну зі зброєю в руках, привезуть на Майдан Незалежності, де віддати останню шану Героєві зможуть усі охочі.

Популярні статті зараз

Одіозного корупціонера Олександра Костюка хочуть призначити головним митником Закарпаття: ціна питання – 150 тисяч доларів

Українці відповідатимуть за свої пенсії самі: Денис Шмигаль ошелешив пенсионерів

Нові потяги до Європи: "Укрзалізниця" анонсувала несподіваний проект

Эмилия Кларк оценит: звезда "Орла и Решки" в откровенном купальнике Леся Никитюк повторила образ матери драконов и "Игры престолов"

Показати ще

Дмитро Коцюбайло

Напередодні, 9 березня, прощання з "Да Вінчі" проходило у селі Бовшів на Івано-Франківщині. Односельці вклонилися Героєві України у місцевому будинку культури, після того його відспівали у церкві.

"Да Вінчі" загинув 7 березня під Бахмутом. Трагічну звістку про смерть воїна у бою повідомив президент України Володимир Зеленський.

Дмитро Коцюбайло народився 1 листопада 1995 року в селі Задністрянське, нині Бурштинської громади Івано-Франківського району Івано-Франківської області України. Освіту здобував у Бовшівській загальноосвітній школі та Івано-Франківському художньому ліцеї.

"Його прадід воював у складі Української Повстанської Армії. Дмитру про це розповідала бабуся", – зазначили у Бурштинській міській раді.

Вочевидь, саме це й визначило подальшу долю Дмитра і спрямувало його на шлях воїна.

На момент загибелі Дмитрові Коцюбайлу було 27 років. Дев'ять з них він провів на війні: зброю до рук "Да Вінчі" взяв у 2014 році, коли Росія розпочала збройну агресію проти України. На той момент йому ледь виповнилося 18 років.