Лише повний розвал Російської Федерації означатиме остаточну перемогу України у цій війні. Таку думку під час чату на "Главреді" висловив колишній заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, ексголова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

"Починати будь-яку дискусію потрібно зі з’ясування того, що ми будемо вважати перемогою. Дехто вважає, що перемогою буде "просто перестать стрелять", дехто – що перемогою буде вихід на кордони 1991 року, дехто – що перемогою буде вихід на кордони 23 лютого 2022 року. Я належу до четвертої групи людей і вважаю, що перемогою буде повернення всіх законних територій України і демонтаж Російської Федерації в її нинішньому вигляді як єдиної держави та перетворення її на низку незалежних демократичних країн. Тільки після цього можна буде вважати, що війна завершена перемогою нашої країни ", - сказав Тука.

За його словами, якщо ж Україна поверне контроль над кордоном, а Росія залишиться в тому вигляді, в якому вона зараз є, це означатиме лише відтермінування війни.

Тука підкреслив, що процес розпаду країни-терористки Росії може тривати не два-три роки, а десятиліттями.Але в України немає іншого шляху.

"По-перше, ми вже були в кордонах 1991 року, і що? По-друге, якщо ми вийдемо на ці кордони, невже контроль над власною територією миттєво змінить ту маразматичну загальнонаціональну свідомість, яка зараз завдяки 20-річним зусиллям шаленої пропаганди властива 95% російського населення? Ні, абсолютно ні. Вони так само будуть казитися, тупцяти ногами і кричати "Наши мальчики – герои! Спасибо Владимиру Владимировичу за "Ладу"!". І вони так само будуть вимагати сатисфакції. Вони не змиряться із поразкою, а точніше невдалою спробою реалізації "спеціальної воєнної операції". На це треба абсолютно тверезо дивитися. Ми не можемо дозволити собі зараз такої розкоші як "рожеві окуляри", - зауважив Тука.

Популярні статті зараз

Ткаченко поверне вплив у Мінкульті: Григоренко знову можуть призначити заступницею міністра

Нові потяги до Європи: "Укрзалізниця" анонсувала несподіваний проект

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Як зрадник став «волонтером»

Показати ще

Окрім того, ексголова Луганської ВЦА зауважив, що він не настільки позитивно оцінює можливості ЗСУ, щоб прогнозувати звільнення Криму і Донбасу, тобто такий величезний наступ, у 2023 році.