Петиція щодо позбавлення повноважень народного депутата Верховної Ради України Миколи Тищенка у зв'язку з його зловживанням службовим становищем менш як за добу набрала половину необхідних голосів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт парламенту.

Як відомо, петиція на сайті Верховної ради з'явилася після того, як Тищенко потрапив до чергового скандалу. На цей раз через справу про напад осіб у камуфляжній формі на колишнього військового у центрі Дніпра.

За фактом незаконного позбавлення волі потерпілого нардепа вже оголошено підозру, що прокурори проситимуть для Тищенка домашній арешт.

Популярні статті зараз

Владислав Володський отримав контракти на годування військових але заборгував половині країни

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Бренді та вино з лохини: українські фермери вийшли на новий рівень переробки ягід

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Показати ще

Реакція ВП та МВС

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в ефірі телемарафону прокоментував напад на колишнього бійця у Дніпрі, зазначивши, що всі причетні мають покарати. А на питання телеведучої про те, що нападниками можуть бути охоронці нардепа Тищенка, глава МВС сказав: "Не має значення, що це за люди. Кожен громадянин має відповідати перед законом".

Клименко також повідомив, що за цим фактом було відкрито два кримінальні провадження: завдання легких тілесних ушкоджень і незаконне позбавлення волі.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак, який доводиться Тищенком кумом, також відреагував на конфлікт, зазначивши, що поведінка народного депутата є абсолютно ганебною.

"Подивився відеозапис конфлікту народного депутата Тищенка і військового. Тут нема про що навіть говорити. Поведінка народного депутата - абсолютно ганебна. Їй немає виправдань. Правоохоронним органам точно є, на що реагувати. Так, Тищенка я знаю давно. Справді - хрестив його сина. Але це було багато років тому. Я давно вже не сприймаю його вчинків і не розумію їх. Тому не підтримую з ним жодних стосунків", - написав Єрмак у своєму Telegram-каналі.

Він також додав, що "така поведінка Тищенка несумісна зі статусом народного депутата".

Обшуки у Тищенка та підозра

Вже сьогодні вранці, 25 червня, у Тищенка провели обшуки, під час яких ГБР оголосило йому про підозру за фактом незаконного позбавлення волі потерпілого (ч. 2 ст. 146 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Версія слідства наступна: 20 червня 2024 року у Дніпрі група осіб за вказівкою народного депутата України протиправно позбавила волі потерпілого – колишнього військовослужбовця ЗСУ. Його утримували протягом певного часу та завдали тілесних ушкоджень. Слідство встановило, що це було зроблено за попередньою змовою групою осіб та із застосуванням фізичної сили та спецзасобів.

У свою чергу Офісу генпрокурора тим часом повідомили, що клопотатимуть про обрання народному депутату запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.