Про це пише Інформатор.Прес .

До того, як Дмитра Вербицького було переведено до Києва на посаду заступника Генерального прокурора України, його знали в Одесі як організатора та учасника систематичних поборів, який відрізнявся від попередників особливим нахабством. Особливо в останньому періоді з 2015 до 2022 року. Не виключено, що саме ці якості прокурора спричинили довірення йому такої відповідальної ділянки роботи Офісу Генпрокурора, як «економічний блок» та «захист інвестицій», де він міг реалізувати свої можливості вже в масштабах усієї країни.

Можливо, останній скандал, у який потрапив Вербицький завдяки розслідуванню проекту «Схеми» «Радіо Свобода», підведе певну межу у його кар'єрі «захисника інвестицій». Журналісти довели, що після того, як шляхи заступника генпрокурора Дмитра Вербицького та спеціаліста з продажу яхт Крістіни Ільницької перетнулися, дівчина стала власницею маєтку в Києві за 48 млн грн та «скромного» Porsche Macan T 2023 року випуску за $100 тисяч.

Звідки гроші на гарне життя у людини із офіційно скромним заробітком? – запитали журналісти проекту «Схеми». Чудове збагачення відбулося приблизно після того, як Ільницька почала «засвічувати» Вербицького у своїх соцмережах (5 років тому).

Ільницька та Вербицький регулярно пересуваються разом Києвом на тому самому Porsche. Причому прокурор запевняє, що просто вони знайомі, а машину керував лише кілька разів (саме тоді, коли це зафіксували журналісти).

Популярні статті зараз

Максим Колосар: угода ще не вирок. Доведено справою Головача

Інвесторів просто кинуть? Яка доля чекає на вкладників в елітні довгобуди "Саги Девелопмент" Андрія Вавриша

Криптобіржа WhiteBIT: як Володимир Носов та "регіонали" Шенцеви відмивають гроші та допомагають спецслужбам Росії

Микола Томенко повідомив, що гетьман і меценат Іван Мазепа повертається до Києво-Печерської лаври

Показати ще

У травні 2024 року, на третій рік війни, дівчина заступника генпрокурора придбала будинок у київському елітному котеджному містечку «Коник» площею 240 квадратних метрів ринковою вартістю $1,2 мільйона. За даними «Схем», за договором за будинок заплатили у 24 рази менше, що може свідчити про недоплату податків до бюджету. Але хто ж із неї запитає, якщо поряд у цьому ж містечку живе заступник генпрокурора, який уважно наглядає за дотриманням законодавства і не зафіксував жодної ознаки економічного злочину? До речі, купувати будинок вони їхали разом на тому самому Porsche, що зафіксували камери системи «Безпечне місто».

Крім елітної нерухомості та відповідного автомобіля, Ільницька стала власницею салону краси. За її ж натяками у соцмережах, це був подарунок. Але, звичайно ж, його зробив не Вербицький. Вербицький не корупціонер якийсь, а чесний прокурор із замашками альфонсу, якому іноді дозволяють покерувати елітним Porsche.

Цікаво, президентові Володимиру Зеленському повідомили про всю цю вакханалію з Вербицьким. Це не просто внутрішня історія, яка нікому не цікава із західних партнерів. Вербицький – ключова постать у всіх випадках наїздів на бізнес – і гучних скандалів, які опиняються у заголовках світових ЗМІ, та більшості інших випадків, які не піддаються широкому розголосу. Дуже дивним виглядає результат роботи Вербицького – він зобов'язаний захищати інвестиції бізнесу, але поки що лише помічений в інвестуванні в Ільницьку.

Не менш цікаво дізнатися про реакцію на це розслідування з боку Національного антикорупційного бюро. НАБУ вже відкрило кримінальне провадження щодо озвучених журналістами фактів незаконного збагачення Вербицького? Чи, як показує досвід останніх років, працює правило «своїх стукачів НАБУ не чіпає»?