Співробітника Офісу генерального прокурора, Олександра Мазура, покарали лише доганою за нетверезе ДТП та грубке спілкування з патрульними. Інформацію цю оприлюднив ресурс 368.media на підставі рішення КГКП.

Александр Васильович Мазур працює в прокуратурі з липня 2020 року і з вересня 2022 року обіймає посаду в департаменті контролю за дотриманням законів Нацполіції та організацій, які борються з організованою злочинністю.

У червні минулого року до нього було складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУоАП. Чоловік скоїв аварію в Києві. Його Mazda 6 зіткнулася з Renault Logan. Під час спілкування з прокурором патрульні помітили різкий запах алкоголю з його рота. Йому запропонували пройти тест на "Драгері", але він відмовився. На відеозапису боді-камери поліцейського зафіксовано грубе та некоректне спілкування Мазура з використанням нецензурної лексики. На початку грудня Голосіївський районний суд Києва визнав його винним, але через закриття справи через минулий термін справа не розглядалася.

Мазур згодився з тим, що він допустив недбалість і фактично врізав інший автомобіль, водій якого, за його словами, реагував неадекватно, фактично провокуючи ДТП. Від різкого гальмування і удару йому довелося отримати травму, відчуваючи запаморочення та головний біль, що викликало виклик поліції для виклику швидкої допомоги.

Невдовзі на місце ДТП приїхали невідомі особи, ймовірно, знайомі іншого учасника події, і почали на нього тискати, використовуючи нецензурну брехню та загрози. Прибулі за викликом поліцейські твердили, що саме він винен у зіткненні автомобілів. Потім вони запропонували пройти тест за допомогою пристрою "Драгер". На це він відмовився через психологічний стан, спричинений ситуацією (загрози невідомих осіб, інтимідація, обіцянка завдати шкоду). Також він часто чув про необ'єктивність показників "Драгера" (неспівпадіння результатів) та відсутність відповідних сертифікатів на повірки. Під час ознайомлення з протоколом він сам зазначив, що хоче пройти огляд на стан алкогольного сп'яніння, оскільки не погоджується з твердженнями поліцейських, але його вимогу проігноровано.

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Показати ще

Близько 21:10 поліцейські почали складати протокол за статтею 124 КУоАП, вказавши порушення пунктів 10.1, 10.3 ПДД.

Оформивши ДТП, поліцейські повідомили, що Мазур А.В. може самостійно пройти огляд в медичному закладі, і у них немає можливості доставити його до лікарні.

Близько 22:00 він особисто вирушив у наркологічне відділення за адресою: м. Київ, вул. Петра Запорожця, 20 для проходження медичного огляду, яким встановлено відсутність ознак алкогольного сп'яніння. Крім того, Мазур пояснив, що оформлення проти нього адміністративних матеріалів проводилося з порушенням, без пояснення йому його прав, а в протокол вносилися зміни після його складання. Він повідомив, що його нецензурні висловлювання були обумовлені поведінкою інших учасників ДТП і шкодує, що не стримав себе в словах.

Також він просив врахувати його заслуги перед державою при виконанні завдань при участі в антитерористичній операції влітку 2015 року, а також надання йому статусу учасника бойових дій. Просив застосувати менш строге дисциплінарне стягнення, ніж вказане в дисциплінарній скарзі та висновку.

У КГПК вирішили на наложити на прокурора дисциплінарне стягнення у вигляді заборони на 1 рік призначення на вищу посаду в органі прокуратури, в якому прокурор займає посаду.