Як повідомив фахівець у галузі управління та планування міського середовища Дмитро Перов, земельна комісія Київської міської ради вирішила не розглядати проект рішення ради про розірвання договору з забудовником, який у серпні поточного року зніс історичну будівлю на вулиці Ярославській, 13-Б.

Причиною такого рішення земельної комісії стало бажання відтермінувати обговорення цієї резонансної події на сесії міської ради, в надії, що з часом громадськість про неї забуде. Робота ради влаштована так, що якщо це питання включено до порядку денного сесії, його вже неможливо буде без скандалу виключити: будь-які зміни у день сесії є публічними.

Однак, якщо зміни вносяться комісією під час її засідання, шанси на широкий розголос мінімальні, оскільки, хоча засідання комісій ради не є таємними, стороннім особам потрапити туди дуже важко. Проте цього разу вирішити все за кулісами не вдалося – інформація про рішення земельної комісії стала відомою.

Нагадаємо, що історичний будинок на Подолі, який був прикладом київської житлової дерев'яної забудови XIX століття, було знесено на початку серпня. Як з'ясувалося, цей об'єкт не був занесений до списку пам'яток культурної спадщини.

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Показати ще

Ця подія спричинила значний громадський резонанс, а поліція навіть відкрила кримінальне провадження проти забудовника. Однак, схоже, що ця справа не має перспектив. За інформацією від захисників історичного Києва, забудовником виявився Сергій Григорович Боярчук. Журналіст Володимир Бондаренко повідомив, що «Сергій Боярчук – давній партнер народного депутата на ім'я Сергій Алексєєв ("Євросолідарність"), якого нещодавно заарештували за хабар у $50 тис. Алексєєв є близьким юридичним радником Кличка та президентом офіційного фан-клубу Кличка». Сам Боярчук оперативно підтвердив цю інформацію через два дні після знесення історичної будівлі.

Сергій Боярчуков володіє цілою низкою компаній, серед яких зустрічаються декілька фірм, у назвах яких фігурують прізвища Алексєєва та Боярчукова.

Щодо Алексєєва, то його прізвище з'являється лише в назвах цих компаній. Натомість серед бенефіціарів замість нього значиться Алена Владимирівна Мостипанська.

Або прізвище іншого номінального власника – Володимир Володимирович Владимиров.

Сам Сергій Алексєєв дійсно є депутатом від "Євросолідарності" і на нього справді висунуто звинувачення в отриманні хабара у розмірі 50 тисяч доларів.

Враховуючи його статус депутата від "Євросолідарності", існують шанси, що справу доведуть до кінця, хоча вони і досить примарні. Що стосується партнерства між Алексєєвим і Боярчуковим у бізнесі, воно не викликає сумнівів, незважаючи на відсутність компаній у реєстрах, де обидва були б співвласниками. Це пояснюється наявністю номінальних власників, а також тим, що, незважаючи на все, що говорять про Боярчукова та Алексєєва, їм не можна відмовити у розумінні юриспруденції та наявності інтелекту.

Що ж до земельної ділянки з кадастровим номером 8000000000:85:354:0015 на вулиці Ярославській, 13-Б, де недавно стояв історичний будинок, знесений партнерами Кличка, то там зараз активно ведеться будівництво. Його хід не перешкоджає ні кримінальне провадження, відкрите поліцією через його знесення, ні кримінальна справа проти Сергія Алексєєва, ні протести захисників Києва. Через деякий час тут з'явиться офісний центр з вбудовано-прибудованими приміщеннями для надання соціальних послуг та підземним паркінгом.