Відтепер чоловіки, які влаштовуються на роботу в Україні, разом із усіма необхідними документами мають пред'явити військовий квиток. Роботодавці, які не запросили цей військовий квиток, вважатимуться порушниками закону та притягуватимуться до адміністративної відповідальності.

Ці відомості надали на порталі «newswall»

Нові правила свідчать, що будь-який чоловік, який влаштовується на роботу або вступає на навчання, повинен перебувати на військовому обліку. Роботодавці зобов'язані перевірити, в якому територіальному центрі цивільного та військового управління (ТГС) зареєстрована особа, та перевірити актуальність інформації про неї.

При прийомі на роботу громадянин повинен пред'явити один із таких документів військового обліку: свідоцтво про приписку для призовників, військовий квиток або тимчасове посвідчення призовника, військовий квиток для резервістів.

Військовий квиток: скрін із мережі

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Справи погані: скільки дронів розробляє РФ порівняно з Україною

Они точно есть у каждого: названы привычки, которые способны изуродовать лицо

Показати ще

Якщо роботодавець прийме на роботу людину без військового квитка у воєнний час, йому загрожує штраф у розмірі від 5100 до 8500 гривень. Конкретні положення про цю відповідальність містяться у статті 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Більше того, якщо роботодавець знову порушить цей закон протягом року, на нього чекає штраф на набагато більшу суму, що становить від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Крім того, важливо зазначити, що громадянин, який покликаний на військову службу без військового квитка, не має права на отримання статусу безробітного. Співробітники Центру зайнятості можуть бути оштрафовані за неправильне надання такого статусу таким особам.