У той час, коли система вищої освіти хронічно страждає від недофінансування, заклади вищої освіти постійно боряться за додаткове фінансування, щоб підтримати науковців і викладачів, інших працівників, забезпечити гідні умови праці, навчання і проживання студентів в найкращому університеті країни – КНУ імені Тараса Шевченка гроші витрачаються керівництвом на поїздки у теплі країни з високою температурою океанів і морів.

Зважаючи на те, що КНУ невпинно втрачає позиції у міжнародних рейтингах, має значні проблеми з рівнем матеріально-технічного забезпечення освітнього процесу і наукових досліджень, постійним дефіцитом місць у гуртожитках, утепленням корпусів на ВДНГ, ректор Володимир Бугров із наближеними до нього вірними особами, ледве не щотижня відпочиває закордоном під приводом відряджень для участі у різних і таких «надважливих» міжнародних заходах.

Ви навіть не можете уявити, які суми витрачаються на ці гарячі відпочинки! Це кошти університету, це кошти студентів, це кошти, позитивний ефект від яких міг би відчути на собі кожен працівник університету і кожен студент.

Дуже полюбила команда червоного ректора Володимира Бугрова Об’єднані Арабські Емірати і особливо Дубайські казкові пляжі. У той період, коли у Дубаях найвищі ціни на готелі і авіаквитки майже десятка вірних друзів Володимира Бугрова разом з ним, у середині жовтня 2021 року оформили відрядження за університетські гроші і полетіли до теплого океану ніби для участі у ЕКСПО 2020. Які це кошти? Прості розрахунки дають розуміння, що суми витрат сягають сотень тисяч гривень, і це без дуже гарних добових, які, мабуть витрачалися на бенкети і шопінг! Поїхали у гарну й гарячу «науково-практичну» подорож не визначні університетські вчені, наприклад, як всесвітньовідомий професор Ігор Комаров, а ті, хто віддано служив особисто на благо Володимира Бугрова – молода й «цікава» проректорка Інна Степанець, куратор всіх гуртожитків і контролер корупційних надходжень від поселення чи непоселення студентів, і за сумісництвом «занадто близька подруга» Володимира Бугрова, знаний «псевдонауковець» проректорка з фінансів Ольга Білявська, 2 представники мажорного всім відомого Інституту міжнародних відносин, особистий помічник Бугрова – Станіслав Гречка (медіа-директор виборчого штабу Бугрова і співорганізатор ректорських пікантних розваг), який керує пропускним режимом до «тіла» Бугрова й займається організацією щоденних святкувань у кабінеті ректора, й звичайно сам головний організатор «гарячих» відпочинків всесильний ректор Бугров. Повинен ще був брати участь у роботі «потужної делегації» сумнозвісно відомий «захисник студентських інтересів й активний користувач студентського мільйонного бюджету» голова студпарламенту Максим Курка, якому Бугров «подарував» місце у делегації в обмін на його відданість й активну агітаційну роботу під час ректорських виборів, проте через невідомі причини йому не вдалося приєднатися до цієї чудової команди любителів ОАЕ.

Популярные статьи сейчас

Фронт борьбы против американского поставщика Нафтогаза расширяется в медиапространстве

Gunzilla Александра Цоля и Влада Королева: подробности отмывания российских денег в Украине

Помощь для украинцев в мае: кому срочно нужно обратиться с заявлением

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Показать еще

Як бачите, звичайних працівників у цій веселій компанії не було. Не було заслужених університетських працівників, відомих професорів-природничників, студентів-переможців міжнародних олімпіад, а були ті, хто вміє гарно святкувати й відпочивати, при цьому замовчуючи суми університетських грошей, витрачених на задоволення забаганок єдиного й улюбленого шефа, на перемогу якого на виборчих ректорських перегонах 2021 вони так віддано працювали.

Так що ж важливого університету принесла тижнева поїздка «найкращих» працівників КНУ? Декілька фото на виставці Дубай Експо 2020, щоб не було питань від звичайних університетських людей, яким затьмарив очі своєю «демократичністю», «чесністю» і «порядністю» Бугров. При цьому, щоб всі розуміли, у павільйоні України ніяких матеріалів і стендів КНУ не було, тому й зрозуміло, що й представляти було нічого. – жодного сучасного проекту у КНУ за час яскравого й незабутнього ректорства Бугрова не реалізувалося, а від чисельних закордонних відряджень – лише підписання ні для кого непотрібних меморандумів і багато класних «фоточок» для підконтрольних соцмереж.

Правда, є й цікаві фото – наприклад, з Миколою Тищенком, претендентом на посаду голови КМДА, який , як ходять чутки, активно підтримував на виборах ректора саме Бугрова, в обмін на обіцянку віддати Тищенку землю і приміщення оптико-механічного коледжу й 3 гектари золотої університетської землі на столичному Печерську. Мабуть, окрім відпочинку на березі Перської затоки у Бугрова була ще одна важлива мета «відрядження» - обговорити деталі земельних оборудок із Тищенком!

Як пишуть офіційні університетські джерела «Завдячуючи солідному складу університетської делегації була можливість ефективно та оперативно вирішувати широке коло питань роботи делегації». Це ж який потрібно мати рівень цинізму й нехтування думкою колективу, інтересами університету, щоб так «замилювати очі» людям такого «улюбленого» й «рідного» для Бугрова університету, який вже давно став його особистою годівницею.

Ви думаєте, команда Бугрова зупинилася на цій гарячій поїздці? Звичайно, ні. Вже на початку грудня 2021 року пан Бугров з пані Ксенією Смірновою відправилися у таку бажану поїздку у «майже рідний» для них Азербайджан. Для Бугрова саме азербайджанські студенти займають особливе місце у наповненні його корупційної каси через активне використання масових зловживань і хабарями за зарахування іноземних студентів, здачу сесій, переведення і поновлення, створення потужного каналу нелегальної міграції. Всі університетські працівники і студенти знають сумну історію з обшуками на юридичному факультеті, коли всю провину поклали на колишнього декана Івана

Гриценка, хоча проректором з навчальної роботи був саме Бугров, без візи якого навіть «миша не могла проскочити».

Ми вже не говоримо про всім відому корупційну оборудку з так званим швейцарським онлайн -університетом, угоду з яким підписав особисто Бугров, а його підлегла Оксана Данильченко отримала, як стверджувалося у претензії від зарубіжних партнерів «невдалого» бізнес-проекту Бугрова, 10 тис дол США у вигляді авансу за сприяння у початку роботи цього псевдовигідного партнера КНУ.

Далі, поіздки у теплі краї не зупинилися – не пройшло й двох місяців, як нещодавно з надзвичайно почесною місією закордон на теплі води океану полетіли подружки Бугрова – проректорки Інна Степанець і Ганна Толстанова. І куди б ви думали? – знову в ОАЕ і вже такий рідний Дубай!

Ми не знаємо чи дійсно, як пишуть повністю підконтрольні Бугрову університетські соцмережі, до речі керовані сумнознаною проректоркою Оленою Добржанською, «ректор Володимир Бугров продовжує зміцнювати позиції Університету на міжнародній арені!», але те, що наразі відбувається у Шевченковому університеті, не може залишитися поза увагою керівництва держави і шевченківської родини!!!

Сумно спостерігати, як за видуманими спеціально під виборчу кампанію Бугрова гаслами #ТвійКНУ й #РазомДоУспіху стоїть банальне розкрадання університету, ігнорування інтересів й зневага простих університетських людей, псевдодемократичність й невігластво всієї команди Бугрова.

Вседозволеність затьмарює очі червоному ректору Володимиру Бугрову з кожним днем все більше і більше. Люди, колеги, шановна університетська громадо, шевченківська родино – розкрийте очі, подивіться , що відбувається, як скочується у прірву наш Університет! Чи довго ще залишилося до дна? Ви згодні чекати? Рішення за вами.